Het vrouwelijk gelaat van God

Boek cover 'Het vrouwelijk gelaat van God'

Jacob voelt dat er een diepere waarheid schuilgaat achter het leven dat hij tot nu toe heeft geleid, een waarheid die voor hem verborgen lijkt te blijven. Zijn ontmoeting met de mysterieuze Clara brengt hem in contact met diepere lagen van zijn bewustzijn. Dit betekent het begin van een queeste, waarin hij uitgedaagd wordt om op zoek te gaan naar antwoorden op de vraag wie hij ten diepste is. Uiteindelijk voert zijn zoektocht hem naar een afgelegen berglandschap in Ecuador, een plek die voor hem van essentiële betekenis zal worden.

Het vrouwelijk gelaat van God van Peter Strobosch neemt ons in beeldende en symbolische taal mee in de relatie van een westerse man met een halfbloed indiaanse vrouw. Het is een verhaal waarin grote levensvragen aan de orde komen, een verhaal dat ons doet beseffen dat we meer zijn dan de persoon die we denken te zijn.

Roman
 • 
222
 pp.
€ 17,50 (e-book: )
ISBN 
9789082773804
Tien procent van de omzet gaat naar een goed doel dat past bij de inhoud van het boek.

Reviews

Ik heb beide boeken gelezen en 'Het vrouwelijk gelaat van God' als eerste. De cover vond ik wat 'ijl' qua sfeer. Voor mij wat minder aantrekkelijk. De manier van schrijven haalde de ijlheid weg; het trok me mee in de warmte van de gebeurtenissen en ervaringen van Jacob. Ik was geboeid door de levendige, oprechte manier van schrijven, die de persoonlijke pijn gepaste ruimte geeft. Het mysterieuze, ook spannende ontdekkingsverhaal, met veel wijsheden uit verschillende tradities, bleef mijn nieuwsgierigheid prikkelen. Een mooi boek, liefdevol beschreven (zelf)ontdekkingen, die tot een dieper bewustzijn van zichzelf, zijn geliefde en het leven geleid hebben. De manier van schrijven geeft een gevoel dat er meer bedoeld wordt dan er staat.
Peter weet met zijn betoverende zintuiglijk rijke beeldentaal de vele lagen van mijn Zijn, de vele snaren in mijn ziel tot klinken te brengen. Achter de aardse tocht door de elementen, de kusten, bergen en vulkanen van Ecuador waarin Peter verbinding zoekt met ‘het vrouwelijk gelaat van God’ , opent zich tegelijkertijd een symbolische wereld. Hij maakt emoties tot ware wezens. Sterk en zacht, teder en krachtig, manlijk en vrouwelijk, verbonden dus kwetsbaar, diepe pijn en intense vreugde. Het boek tilt me op, en geeft me het dankbare gevoel dat ik deel uitmaak van iets groots. Alles wat er staat doet er toe, de lezer derhalve ook. Vervullend, licht, diep en dichtbij. Dankjewel. Nan